Na lang twijfelen en veel te lang fietsen met iets te zachte banden heb ik eindelijk de stap genomen om een goede fietspomp aan te schaffen. Een hogedrukpomp die wel in staat is om 8.3 bar in de banden van mijn racefiets krijgt. Na lang rondkijken bij mijn vaste adressen kwam ik uit bij de SKS Airkompressor 12.0. Deze heb ik vorige week bij Futurumshop.nl besteld.

Eerste indruk

Na een zeer snelle levering haalde ik deze fietspomp van SKS uit de verpakking. Hij voelt stevig aan en is redelijk zwaar. De voet is van kunststof en lijkt wat fragiel. De staande buis is van metaal en het handvat is weer van kunststof.

Het pompen gaat soepel alhoewel er boven de 7 bar toch wel flink wat kracht gezet moet worden. De manometer is erg groot en goed af te lezen. Dit biedt de mogelijkheid om de druk op een tiende bar nauwkeurig te bepalen.

Prijs

Ik heb deze fietspomp gekocht voor 28,95 euro bij Futurumshop. Verder is deze pomp ook te koop bij andere webwinkels voor een vergelijkbare prijs. De prijs-/kwaliteitsverhouding van deze fietspomp is prima in orde.

Alternatieve fietspompen

In de prijsklasse tot 40 euro zijn er verschillende alternatieven voor deze pomp op de markt. Cannondale biedt de Airport Nitro aan. Deze pomp biedt een maximale druk van 11 bar en een stabiele voet met anti-slip. Topeak biedt in deze prijsklasse de JoeBlow Sport II aan. Een pomp waarvan de hoge kwaliteit onder anderen wordt onderbouwd door een positieve test in Mountainbike Plus. Een ander groot voordeel van deze pomp is de goede verkrijgbaarheid. Verschillende webshops hebben deze pomp in hun assortiment. Het laatste alternatief dat ik zal behandelen is de Airtower 1.0 van Blackburn. Deze pomp biedt een druk van maximaal 8.2 bar en dat kan problemen opleveren voor sommige wielrenners. Verder biedt deze pomp dezelfde mogelijkheden als de eerder besproken pompen.

Meer lezen: