Weerplaza voorspelt gevoelstemperaturen onder de 10 graden en het KNMI waarschuwt voor onderkoeling en bevriezing van ledematen. De KNVB heeft een groot deel van de jeugdwedstrijden afgelast en Blikopnieuws.nl noemt het dit weekend zelfs Siberisch koud. Het is dus echt weer om binnen te blijven.

Om te tijd dan toch te doden met wielergerelateerde zaken zijn er allerlei leuk wielersimulaties. De bekendste is procycling manager en op de website van Sporza kun je in een spelletje zelf wielrenner in een klassieker spelen. Als je net iets dieper wil gaan zonder meteen een duur spel aan te schaffen kun je je ook registeren op cyclingsimulator.com.

Cyclingmanager1

In deze online simulatie speel je ploegleider van een beginnende wielerploeg. Dit doe je tegen duizenden anderen in 9 verschillende divisies.  Door je renners hoog te laten eindigen in koersen verdien je punten. Hoe meer punten hoe hoger de divisie waar je in zit. In de hoogste divisie kan je zelfs de echte klassiekers rijden.

Er zijn ontzettend veel opties om je team te optimaliseren. Je kunt personeel inhuren, sportdrank inkopen, trainingen organiseren en zelfs je renners een paar dagen rust gunnen. Daarnaast kun je nieuwe talenten aantrekken en is er een uitgebreide transfermarkt. Het materiaal dat je renners tot hun beschikking hebben kun je zelf samenstellen. En als je teveel materiaal hebt kan je zelfs je eigen merchandise-shop beginnen.

De ploegleider met aan het einde van een 90 dagen durende wielerseizoen de meeste punten wint de OCM World Tour en eeuwige roem. Daarnaast is er zoals in het echte wielrennen op een wereldkampioenschap op de laatste en op een na laatste dag van het seizoen.

Kortom, een spel waar je je zeker een middag kan vermaken. Maar let op, dit spel kan zeer verslavend zijn. Een andere erg leuke wielersimulatie kun je vinden op www.cycling4freaks.com.