Afgelopen zondag 29 april werd door Toerclub Vlijmen de bloesemtocht verreden. Een prachtige tocht langs de Linge en tussen fruitbomen door. En gelukkig waren de weergoden ons ook nog eens redelijk goed gezind.

Het is half 8 als ik op mijn fiets stap om naar Vlijmen te vertrekken. De hemel is akelig donker en ook buienradar toonde eerder al donkere wolken die vanuit het zuiden aan komen waaien. Maar ik zet door, het is immers al te lang geleden dat ik met de club gefietst heb.

Eenmaal op het Plein aangekomen hebben we ondanks de slechte weersvoorspelling toch een flinke groep. Om 8 uur vertrekken we en we rijden in westelijke richting naar de Heusdense brug. Er staat weinig wind en we kunnen een mooi tempo aanhouden. Met een gemiddelde van 30 kilometer per uur rijden we door het land van Heusden en Altena richting Gorinchem. De komen langs Veen, Sleeuwijk en Werkendam maar veel bloesem zien we niet. Bij Gorinchem gaan we de brug over en rijden we dwars door Schelluinen. Op weg naar ons pauzecafe in Beesd komen we door de mooiste stukjes Zuid-Holland. We pakken zelfs al een paar kleine stukken van de rivier de Linge mee. Tijdens deze laatste kilometers krijgen we ook te maken maar echt nat worden me niet. En gelukkig blijft het ook bij deze regenbui.

Na de koffiepauze in Beesd zien we waarom de tocht van vandaag de Bloesemtocht heet. Met rechts van ons de Linge en aan onze linkerzijde fruitbomen vol met bloesem rijden we richting Zaltbommel. Ondanks het slechte weer staan de velden vol met volop bloeiende appel- en perebomen. En we zijn niet de enige die genieten van deze mooie omgeving, onderweg komen we tientalle wandelaars en fietsers tegen.

Op de brug bij Zaltbommel wordt door Jos het tempo flink hooggehouden. Met 35 kilometer per uur rijden we naar boven. Het peleton wordt uit elkaar getrokken en enkelen moeten zich terug laten zakken. Gelukkig smelt de groep na de brug weer samen en kunnen we gezamelijk via Hedel weer terug naar huis rijden.

Meer lezen:


de route

Meer tochten van Toerclub Vlijmen: