Begin oktober reist Patrick van Eeckeren, lid van toerclub Vlijmen, naar Kenia voor de Kenya Classic. Tijdens dit zesdaags fietsavontuur zamelt hij geld in voor de AMREF Flying Docters.

De Kenya Classic is een zesdaags fietsavontuur voor het goede doel in zuidelijk Kenia. Deze mountainbiketocht wordt verreden in de buurt van Nationaal Park Amboseli en vaak met zicht op de Kilimanjaro. De Kenya Classic wordt verreden van zeven tot en met twaalf oktober en beslaat bijna 400 kilometer aan mountainbiketracks. Het parcours is zwaar en bestaat voor grote delen uit rode aarde en modder. Onderweg komen de deelnemers wilde dieren en Masaikrijgers tegen.

Patrick van Eeckeren sloeg tijdens zijn eerste voorbereidingstocht  in de Drunense Duinen over de kop, vorige week is hij in het Jeroen Bosch Ziekenhuis geopereerd aan de gevolgen van deze val(een skiduim). Deze week is hij -met spalk- weer op de spinningfiets geklommen voor de nodigde trainingskilometers. Ondertussen bereidt hij zich ook voor op de andere gevaren van de Afrikaanse savanne. 

Zijn doel is om samen met Team d’HuBois minimaal 30.000 euro bij elkaar te fietsen voor AMREF Flying Doctors. AMREF Flying Doctors is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor een betere gezondheid in Afrika. Zij willen dat alle Afrikanen toegang hebben tot goede gezondheidszorg. Daarvoor richten zij zich op de meest kwetsbare groepen in Afrika. AMREF is van oorsprong een Afrikaanse organisatie, meer dan 97% van alle medewerkers zijn Afrikanen. Zij heeft ruim 50 jaar ervaring in Afrika en weet – op alle niveaus – de weg in dit bijzondere continent.

Sponsoren kan via onderstaande knop:

Doneer aan Team d'HuBois voor Kenya Classic

Voor sponsoren en andere geïnteresseerden organiseert Team d’HuBois op 30 september aanstaande een mooie middagbijeenkomst met cultuur, architectuur en muziek in het hart van ’s-Hertogenbosch. Er is  onder meer een schitterend optreden van The Cosmic Carnival. In 2009 won deze band de Grote Prijs van Nederland. The Cosmic Carnival laat zich niet in een hokje drukken. Invloeden uit alle windstreken, en vooral die uit zestiger jaren, worden zorgvuldig en met veel gevoel samengesmolten tot een nieuw geheel. Fraaie gitaar- en orgelsolo’s, afgewisseld met prachtige samenzang; het grooved, het swingt en het rockt! 

Eerder dit jaar verscheen hun debuutalbum ‘Change The World Or Go Home’. Tijdens hun optreden spelen zij  -naast eigen werk- onder meer covers van The Rolling Stones, Bob Dylan, The Band en The Grateful Dead.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kun je hier.

 Meer lezen: