Afgelopen zondag was het weer tijd van de jaarlijkse verrassingstocht met Toerclub Vlijmen. Het was welliswaar fris maar met armstukken en in mijn korte broek was het goed te doen. Met een frisse wind mee en bij een temperatuur van iets boven de tien graden stapte ik op mijn fiets en reed richting Vlijmen.

Rond half 9 vertrokken we vanaf het plein richting de brug bij Heusden. Vanuit daar fietsten we met een lekker tempo van rond de 32 kilometer per uur langs een voor mij zeer bekende route. We trokken langs Eethen, Dussen en Hank. Vervolgens fietsten we over de brug naar Raamsdonksveer. De brug bij Hank ben ik tientallen keren over gefietst om te gaan stappen in Hank. Daarna kwamen we langs mijn oude middelbare school waarna we een bocht naar rechts maakte over de Bergse brug richting Made.

Na een kop koffie op het terras van het Trefpunt in Made vertrokken we in zuidelijke richting voor de rit naar huis. Wat volgde wat een leuke route langs oosterhout, Dongen en Oosteind. Vanuit Loon op Zand reden vervolgens door de Loonse en Drunense duinen naar huis. Enkele kilometers voor de eindstreep(het bordje Vlijmen) ging het tempo flink omhoog en werd de eindsprint ingezet. Helaas zat ik verkeerd en inmiddels al aardig kapot. moest de rest laten gaan en pikte op een rustig tempo toch nog enkele mannen op.

Vervolgens trapte ik vanuit Vlijmen weer rustig naar huis voor een zonnige maar ook winderige zondagmiddag. ik kan weer terugkijken op een leuk rondje met veel plaatsen die voor mij erg bekend zijn.


Lengte: ongeveer 90 kilometer

Op 11 November organiseert Toerclub Vlijmen weer haar jaarlijkse veldtoertocht. Meedoen? Kijk snel hier.