De touretappe van vandaag tussen Dinan en Lisieux is gewonnen door Sky-renner Edvard Boasson Hagen. De 223,5 kilometer lange etappe werd besloten in een massasprint bergop. Vacansoleil liet zich weer zien door vroeg in de etappe met twee renners in de ontsnapping te zitten.

Na een dag van afwezigheid in de kopgroep liet Vacansoleil – DCM zich vandaag weer zien in de vroege ontsnapping. Johnny Hoogerland en Lieuwe Westra demareerde al vroeg in de etappe. Deze vlucht leverde Johnny Hoogerland de bolletjestrui op, hij neemt de leiding in het bergklassement over van Cadel Evans. In hun vlucht namen zij 3 andere renners mee waaronder Adriano Malori van Lampre. Hij zou later die dag de ontsnapping alleen voortzetten.

In de laatste fase demareerde Thomas Voeckler en neemt een renner mee in zijn wiel. Met nog 1 kilometer te gaan worden ze voorbij gereden door het peleton. Evans, Hushovd en Rojas trekken de sprint aan waarna Bauke Mollema demareert. Helaas red hij het net niet en Sky-renner Edvard Boasson Hagen kwam over hem heen. De noor won de sprint in Lisieux, Felliu van Vancansoleil werd vierde.

1. Edvard Boasson Hagen
2. Matthew Goss
3. Thor Hushovd