Vanaf 26 augustus fietst Mirjam van Gent samen met Team Overtref Jezelf in 8 dagen van Italië naar Nederland. In het kader van de Tour for Life fietst ze voor Artsen Zonder Grenzen ruim 1250 kilometer over de Alpen, Vogezen en Ardennen. Speciaal voor Fietsenreizen.nl vertelt Mirjam haar verhaal.

Door Mirjam van Gent, teamlid Team Overtref Jezelf

Voor Artsen zonder Grenzen gaan we 8 dagen fietsen van Italië naar Nederland, door de Alpen, de Jura, Vogezen en de Ardennen. Dit evenement heet de Tour for Life. Dit evenement start op 26 augustus,  en de finish is op 2 september. Dit wordt met recht de toer van mijn leven omdat de fysieke inspanning behoorlijk zwaar wordt.  Je kan de etappes vergelijken met echte Tour de France etappes. Je maakt deel uit van een team. In totaal doen er 85 teams mee met maximaal 9 renners en 2 begeleiders. Totaal  leggen we  1260 km af en beklimmen we  omgerekend 20 keer de Alpe d’Huez .

Waarom doe je aan zoiets mee ? Toen ik er van hoorde was ik meteen enthousiast. Fietsen is al een aantal jaren mijn passie. Regelmatig rijd ik toertochten op de racefiets. Daarnaast wil ik me inzetten voor een goed doel, en me verdiepen in hoe anderen zich belangeloos inzetten voor mensen in nood. Als je leest en hoort in welke situatie verpleegkundigen en artsen terecht komen en met minimale middelen heel veel mensen kunnen helpen en jij kan daarin een steentje bijdragen door sponsors te zoeken voor deze Tour for Life. Dan doe ik dat graag, zo kan ik op mijn manier ook iets voor deze mensen betekenen.

 

Voor ons is het vanzelfsprekend dat je naar een arts of ziekenhuis toe kan gaan als je ziek bent of verwond.  Stel je maar eens  voor dat je baby of kind heel erg ziek is en je kan nergens terecht ? Of je hebt je arm of been gebroken en niemand kan je helpen.  Artsen zonder Grenzen zet zich vooral in voor noodhulp en gaat naar gebieden waar rampen zijn geweest of naar oorlogsgebieden en helpt daar waar epidemieën zijn uitgebroken.

Inmiddels zijn we al behoorlijk ver met alle voorbereidingen en trainingen. De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt. We moeten als team minimaal 15.000 euro aan sponsorgeld ophalen om te mogen starten in Bardonecchia (Italië). Ons team heet Overtref Jezelf. Op onze website stellen alle renners zich voor. De naam Overtref Jezelf komt voort uit de slogan van de Hogeschool Rotterdam. Daar is dit team ontstaan. Een student, Leo Ras,  deed een oproep. Mijn vriend Rob van Erkel die ook meegaat werkte daar en zo ben ik er ook bijgekomen.

Om het sponsorgeld bij elkaar te verzamelen hebben we een aantal acties opgezet.  Zo hebben we in de winter een 4-tal sponsorspinningen georganiseerd bij een sportschool in ’s-Gravendeel. Hiermee hebben we  ruim 4800 euro opgehaald.

Op de Hogeschool  (Instituut voor Gezondheid) is  met Kerst een gala georganiseerd dat in het teken stond van Artsen zonder Grenzen en de Tour for Life.

Verder hebben we onze fietskleding laten sponsoren door diverse bedrijven. Zij hebben een behoorlijk groot bedrag betaald voor een mooi plekje op onze kleding. Deze kleding is inmiddels gereed en we zijn heel trots op het resultaat.

We zijn al heel ver maar de laatste loodjes zijn toch zwaar, zeker omdat we nu ook veel moeten trainen om de tocht uit te kunnen rijden.  Dit doen we naast alle dagelijkse dingen die ook gewoon doorgaan. Maar als we willen fietsen moet eerst het startbewijs binnen zijn.  Wat ook erg leuk is dat we veel  leuke reacties krijgen nu we in onze teamkleding fietsen. Vanaf maart hebben we ongeveer 5000 km gefietst om het duurvermogen op de bouwen.

Als jullie ons team willen sponsoren dan kan dat natuurlijk ook,  graag zelfs, wij zouden het heel erg waarderen . Je kan rechtstreeks via Tour for Life op team Overtref Jezelf een bedrag storten. Of klik op de doneer knop.

Natuurlijk kunnen jullie ons team ook volgen, straks tijdens de tocht maar ook nu. Alles wat we doen wordt geplaatst op onze website (www.overtref-jezelf.nl) Je kan hier  alles vinden bijvoorbeeld  over de route die we gaan rijden en onze acties. Ook de sociale media  gebruiken we volop, dat werkt lekker snel.  Neem eens een kijkje en  vind ons leuk of volg de tweets.

        

 

 

 

 

Straks als het zover is op 26 augustus in Bardonecchia hopen wij dat jullie ons volgen en met ons meeleven.  De Finish is op 2 september op de Cauberg in Valkenburg en dat wordt een groot feest en iedereen is welkom.