Door tijdgebrek zal ik later dieper ingaan op het karakter van de race. Maar eerst een kort stukje over de deelnemers van Tro Bro Leon. Wel renners nemen er deel aan deze onbekende koers en welke bekende namen vinden we in het deelnemersveld. 

Het deelnemersveld van Tro Bro Léon is een allergaartje van allerlei nationaliteiten maar wordt vooral verreden door Franse renners. Ruim de helft van het deelnemersveld bestaat uit wielrenners uit Frankrijk. Verder rijden er 12 Belgen en 4 Nederlanders mee.

Meest opvallende naam is de Nederlander Kenny van Hummel. De sprinter wordt ingezet in de onbekende koers terwijl zijn collega’s uitkomen in de Amstel G0ld Race. Echt opvallend is die keuze echter niet, de Arnhemmer staat immers niet bekend om zijn klimcapaciteiten. Dat hij wel kan wielrennen heeft hij laten zien door vorig jaar de ronde van Drenthe op zijn naam te zetten en drie etappes te winnen in de Ronde van Hainan. Verder is het deelnemersveld voor mij vrijwel geheel gevuld met namen van renners waar ik weinig over weet te vertellen.

Volledige deelnemerslijst: