Fietsweer_2Er is geen enkele website op het internet die zo specifiek ingaan op het weer voor fietsers dan Weerplaza.nl. Door middel van kaarten met daarop gekleurde symbolen wordt duidelijk gemaakt of het goed fietsweer gaat worden. Een groen symbool betekent; ideaal fietsweer voor bijna iedereen. Een oranje symbool betekent; minder ideaal weer, maar voor de fanatieke fietser soms wel prima. Tot slot, een rood symbool betekent; slecht fietsweer voor bijna iedereen. Met de kaarten kan een dag vooruit worden gekeken. Door middel van het invoeren van de naam van een stad of dorp kan een 15-daagse weerverwachting opgevraagd worden. Net als bij alle weerdiensten dient er rekening gehouden te worden met het feit dat een dergelijke voorspelling niet waterdicht is en dus regelmatig bijgesteld wordt.

Naast de weerkaarten is de weerverwachting voor de komende 24 uur ook per uur te bekijken. De website geeft dan voor ieder uur kleurcodering. Daarnaast kunnen gegevens als bijvoorbeeld windrichting, temperatuur en neerslag bekeken worden. Al deze gegevens zijn ook terug te vinden in het 15daagse vooruitzicht.

Helaas is niet duidelijk op basis waarvan het fietsweer wordt beoordeelt. Hierdoor moet er maar vanuit gegaan worden je maar beter geen fietstocht kunt plannen als het een rood symbool op de kaart te zien is.