Een aantal weken geleden ben ik op een ochtend van Den Bosch naar Eindhoven gefietst(en terug). De route die ik gevolgd heb loopt grotendeels langs de A2. Ik heb bewust niet gekozen voor een toeristische route maar voor de in mijn ogen snelste route. Hierdoor valt er veel minder over deze route te vertellen dan over de route tussen Den Bosch en Raamsdonksveer. Toch wil ik een paar hoogtepunten en noemenswaardigheden langs de route benoemen.

Den Bosch – Vught

In Den Bosch passeer ik eerst het centraal station om vervolgens via het Heedmanplein vrijwel direct Vught in te schieten. Daar kom ik langs de werken aan het spoor en de weg, men is daar bezig met een fly-over. Na een voor Nederland een flink hoogteverschil te hebben overbrugd rijd ik het groene Vught binnen.

Vught – Boxtel

Mijn route naar Boxtel loopt volledig parallel aan de A2 ik heb heel wat auto’s aan mijn voorbij zien zoeven. Net voor Boxtel kwam ik in een bosrijk gebied terecht, genaamd het Sparrenrijk.Mijn route boog daar af richting met dorp Boxtel. Boxtel is een dorp zoals er in Noord-Brabant tientallen zijn, daar is dus vrij weinig over te vermelden

Boxtel – Eindhoven

Toen ik Boxtel uitreed kwam ik op een eindeloze weg richting Eindhoven uit. Met aan mijn linkerzijde voorbijzoevende auto’s op de A2 en aan mijn rechterzijde een wisselend landschap met bos en wei trapte ik flink door richting Eindhoven. Voor ongeveer 10 kilometer was en blik op oneindig en gaan. Na deze weg volledig uit te hebben gereden kwam ik weer uit in de bewoonde wereld. Door de buitenwijken van Eindhoven kwam ik steeds dichter bij het centrum om uiteindelijk uit te komen op mijn eindbestemming:het 18 Septemberplein.

18septemberplein_1_2

Lengte: ongeveer 30 kilometer

Route_den_boscheindhoven

(schematische weergave route)