Toerclub Vlijmen organiseert jaarlijks de Heide- en Duinentocht. Een unieke veldtoertocht in de Loonse- en Drunense duinen met routes die door gebieden lopen die normaal niet opengesteld zijn voor publiek. Natuurmonumenten heeft haar gebieden speciaal voor deze veldtoertocht opengesteld.

Er zijn twee routes beschikbaar. Een 25 kilometer route die voor iedereen geschikt is en een 40 kilometer route voor de meer geoefende mountainbiker. Beide routes zijn te rijden op een mountainbike of cyclocrossfiets. Vorig jaar wisten vele fietsers de weg naar Nieuwkuijk te vinden. Er is dus geen enkele reden om thuis te blijven op 10 november. Redenen om wel te komen zijn er genoeg.

Net als voorgaande jaren is er bij de tweede bevoorradingspost heerlijke erwtensoep. Bij de start- en finishplaats is er een bewaakte fietsenstalling en na het fietsen is er gelegenheid tot het afspuiten van de fiets. In  ’t Patronaat is er voldoende ruimte om zowel voor als na de veldtoertocht wat te drinken en wat te eten. Ook zullen er foto’s van de deelnemers worden gemaakt die na de tocht gratis zijn te downloaden.

De Heide- en Duinentocht vindt dit jaar plaats op zondag 10 november. Noteer deze datum dus alvast in je agenda.

Starten is mogelijk tussen 9 en 10.30 uur, bij onze start- en finishlocatie:

’t Patronaat
Nieuwkuijksestraat 106
5253 AJ  Nieuwkuijk