De jaarlijkse Heide- en Duinentocht van Toerclub Vlijmen is inmiddels een vaste afspraak van menig mountainbiker. Deze unieke veldtoertocht trekt jaarlijks honderden mountainbikers uit heel Nederland en België. Op zondag 9 november kunnen er vanuit Nieuwkuijk twee prachtige routes verreden worden.

Twee bijzondere routes lopen door gebieden van Natuurmonumenten die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor mountainbikers. De 25 kilometer route is bij uitstek geschikt voor gezinnen, kinderen en minder geoefende mountainbikers. Het 50 kilometer parcours is nieuw en bestaat voor een deel uit nooit eerder bereden paden. De langste route is daarom een echte uitdaging voor geoefende fietsers. Toerclub Vlijmen heeft heeft alles uit de kast getrokken voor de mountainbikers die een uitdaging zoeken.

Deelnemers worden echt in de watten gelegd met twee uitgebreide verzorgingsposten langs het parcours, een bewaakte fietsenstalling de mogelijkheid om je fiets af te spuiten en er zijn nog veel meer redenen om op 9 november naar Nieuwkuijk te komen. En dat vinden we niet alleen zelf, de NTFU heeft een Heide- en Duinentocht gewaardeerd met 2 van de maximaal 3 sterren.

Ook dit jaar is er weer een voorinschrijving. Door je van tevoren in te schrijven voorkom je gedoe met geld en inschrijfformuliertjes. Je hoeft alleen je NFTU-pas of barcode te laten scannen en vervolgens mag je op je fiets springen. Bezitters van een NTFU pas kunnen daarnaast eenvoudig inschrijven middels het Scan & Go systeem. Laat je NTFU-pas scannen, betaal en Go!

Onderweg staat fotografen die foto’s maken van de deelnemers en dat heeft in het verleden prachtige plaatjes opgeleverd. Diezelfde foto’s kun je al een aantal dagen na het evenement gratis downloaden(houd de website in de gaten voor alle informatie)

In het kort:

  • Op zondag 9 november mogen de deelnemers starten tussen half 9 en 10 uur ’s ochtends.

  • Start en finish zijn bij ’t Patronaat, Nieuwkuijksestraat 106, 5253AJ Nieuwkuijk

  • Een bijzonder en uniek parcours wat deels door de gebieden van Natuurmonumenten loopt.

  • Deelname kost 5 euro en NTFU/KNWU leden betalen 4 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen. Jeugd tot 16 jaar betaalt 2 euro voor deelname.

  • Voorschrijving mogelijk op deze pagina

  • De veldtoertocht van Toerclub Vlijmen is voor iedereen; jong, oud, getraind en ongetraind.

  • Twee keer bevoorrading onderweg met onder andere sportdrank en soep.

  • Bewaakte fietsenstalling en fietsafspuitplaats bij start en finishlocatie

Mis het niet op 9 november!