Na de prachtige Eneco Tour van vorig jaar met een mooie overwinning van Lars Boom doet de voormalige Ster Electro Tour dit jaar Vlijmen aan. 

Vlijmen

Van 11 tot 18 augustus trekt de karavaan van de Eneco Tour weer door Zuid-Nederland en Vlaanderen. Vlijmen is dit jaar finishplaats van de vierde etappe welke start in het Vlaamse Essen. Deze voornamelijk Brabantse etappe komt langs Achtmaal en rijdt door Zundert.  Vervolgens doen de renners ook nog de plaatsen Ulicoten, Gilze, Tilburg en Loon op Zand aan om vervolgens twee plaatselijke rondes rond Vlijmen te rijden.

Oosterhout

Ook Oosterhout speelt een centrale rol in de Eneco Tour. De derde etappe start in Oosterhout waarna de renners door Brabant en Zeeland naar de finish op de Brouwerdam rijden.  De deelnemers zullen tijdens deze etappe onder langs Made, Zevenbergen en Fijnaart rijden. Voor de finish rijden de renners nog twee plaatselijke ronden langs Serooskerke, Renesse en Scharendijke.

De Eneno Tour is opgenomen in de UCI Worldtour en trekt daarom alle grote team aan. Vorige jaar stonden onder anderen Alberto Contador, Tom Boonen en Alessandro Petacchi aan de start.

Muur van Geraardsbergen

Net als vorig jaar zal de Eneco Tour ook dit jaar de Muur van Geraardsbergen aandoen. Daarnaast zal voor de klimmers in het klassement ook de Ardennen worden aangedaan. Onder anderen een dubbele beklimming van La Redoute staat op de programma.

Ook dit jaar zal ik weer proberen om een mooi verslag van een dag in de Eneco Tour te schrijven.

Meer lezen: