De dagen worden weer langer en de temperaturen stijgen naarmate de dagen vorderen langzaam. Het word tijd om langzaam vooruit te gaan kijken op de komende lente. Officieel begint de lente op 21 maart, maar vanaf welke datum kan ik weer ’s avonds? Als ik een vroege dienst heb ben ik om zes uur thuis, om een beetje lekker te kunnen fietsen moet de zon in ieder geval tot 7 uur op zijn. Een uurtje is kort maar voldoende om in ieder geval even te kunnen genieten. Op internet ging ik dus op zoek naar een overzicht van de tijden waarop de zon opkomt en ondergaat. Na een paar gerichte zoekopdrachten vond ik de volgende website:

tijden vanzonsopkomst- en_zonsondergang

Ik kan dus vanaf 25 maart weer buiten ’s avonds trainen. Twee dagen later gaat de zomertijd in waardoor de klok een uur vooruit wordt gezet. Vanaf dan heb ik nog ongeveer 2 weken om extra kilometers te maken voor de Amstel Gold Race.