Het wereldkampioenschap wielrennen in Zuid-Limburg is vandaag gewonnen door de Waal Philippe Gilbert. Hij wist na 260 kilometer tijdens de laatste beklimming van de Cauberg te ontsnappen aan de kopgroep. Op de tweede plaats eindigde Advard Boasson Hagen uit Noorwegen. De bronze medaille ging naar de Spanjaard Alejandro Valverde. 

Na een zeer succesvol seizoen 2011 stelde Philippe Gilbert in 2012 hevig teleur. In 2011 won hij vele voorjaarsklassiekers, maar in het voorjaar van 2012 wist hij geen enkele overwinning te prolongeren. Pas laat in het seizoen kwam hij in vorm. Eerder pakte hij twee etappes in de Vuelta à España en nu dus het wereldkampioenschap. Dat belooft nog iets voor de Italiaanse najaarsklassiekers.

De Nederlanders

De deelnemende Nederlanders hebben het niet slecht gedaan. Lars Boom wist als vijfde over de finish te komen. Favoriet Niki Terpstra had het weer niet mee en werd zesenzestigste. Argos-Shimano renner Koen de Kort liet zien een goede dag te hebben en werd zestiende. De volledige uitslag is te vinden op de website van het wereldkampioenschap.

Wereldkampioenschap bij de vrouwen

Op zaterdag won Marianne Vos al het wereldkampioenschap bij de vrouwen. Vanwege haar gouden medaille op de Olympische Spelen in Londen behaalde ze haar titel in Limburg op een gouden fiets. Door deze dubbelslag zal zijn het komende seizoen te zien zijn op een gouden fiets met regenboogelementen.