Zoals jullie in verschillende berichten op mijn blog al hebben kunnen lezen ben ik inmiddels vanaf augustus aan het hardlopen.  Het virus heeft me te pakken en na de Drunense Duineloop wil ik steeds verder en harder.

Een paar maanden nadat ik was gestart met hardlopen ontdekte ik via Facebook Rundisney. Ik was meteen verbaast over wat er allemaal mogelijk is aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Rundisney is namelijk een organisatie die hardlopenevenementen organisteert in Disneyland Anaheim en in Walt Disney World in Florida. Prachtige en wonderlijke evenementen. Met parcoursen door Magic Kingdom, Animal Kingdom en Epcot. Daarnaast loopt een deel van het parcours vaak achter de schermen langs.

Wie wil er nou niet een marathon lopen rond het kasteel van Doornroosje en over Mainstreet USA? Niets is zo leuk als aangemoedigd worden door Mickey Mouse of Goofy.

Juist daarom is de Brit Charles Williams een online petitie gestart om Rundisney naar Europa te halen. Je kunt de petitie op deze website.

Update: De petitie is inmiddels getekend door bijna 200 mensen uit heel Europa. Maar het kan nog veel beter. Heb jij de petitie nog niet ondertekend? Doe het dan vandaag nog! Maar er is nog meer. Eind mei heeft een medewerker van Disneyland Parijs een foto op zijn Instagram-account geplaatst met daarom een button met de tekst ‘Disneyland Paris Half Marathon september 2015’. Helaas is dit nieuws nog niet bevestigd door Rundisney.

 Meer lezen: