Je kent het vast wel, je zit op een terras op een Spaans dorpspleintje. Al een week heb ik geen e-mail, Facebookpost of tweet meer gezien. Een onbeveiligd wifi-netwerk is dan erg welkom, maar bedenk dat er ook risico’s zijn verbonden aan een open wifi-netwerk.

Onbeveiligde wifi-netwerken zijn met regelmatig een lokmiddel van criminelen. Zij proberen de verbonden gebruikers gegevens afhandig te maken door kun internetverkeer afhandig te maken. Slimme jongens weten op die manier je bankgegevens, contactpersonen en andere belangrijke zaken afhandig te maken.

Verloren op vakantie?

Daarnaast moet je er natuurlijk niet aan denken om je tablet of smartphone kwijt te raken op vakantie. Maar toch kan het zomaar gebeuren dat je hem vergeet na gebruik op het campingtoilet of uit het oog verliest bij het zwembad. Ook tijdens een stedentrip is de kans op verlies groot, zakkenrollers weten tegenwoordig goed raad met je dure smartphone. Met Kaspesky Mobile Security en Tablet Security heb je tal van tools in handen om na diefstal of verlies je apparaat op te sporen of het de dief zo moeilijk mogelijk te maken.

Review

Voor dit artikel heb ik Kaspersky Tablet Security getest op een ASUS Transformer Pad. Het eerst wat me opvalt is dat dit beveiligingsprogramma geen negatieve invloed heeft op de snelheid van de tablet. De instellingen zijn niet zomaar aan te passen want zelfs de app is beveiligd met een wachtwoord. Dit voorkomt dat een dief direct de instellingen aanpast. Het beginscherm van de applicatie toont een drietal item: anti-virus, anti-diefstel en webbescherming. Vooral de laatste twee maken Kaspersky Tablet Security(en ook Kaspersky Mobile Security) bijzonder. Met de anti-diefstel functie heb je een tal van tools in handen om het leven van een dief zuur te maken. Daarnaast voorkom je verspreiding van de foto’s door direct een data-wipe uit voeren.

De webbescherming beschermt je tegen schadelijke websites. Daarnaast wordt voorkomen dat websites spyware, malware en andere rotzooi naar te smartphone of tablet uploaden.

Bescherming van je mobiele apparaat is minstens even zo belangrijk als beveiliging van je desktop computer of laptop. Een smartphone of tablet is immers veel sneller verloren of gestolen.

De verzamelde gegevens zullen alleen gebruikt worden voor deze actie en om de winnaars op de hoogte te stellen. Na de actie worden de gegevens vernietigd.

Dit artikel en de bijbehorende winactie zijn mogelijk gemaakt door Kaspersky Lab

Meer lezen: