Gisteren was het koud, heel erg goed. Toen ik thuis vertrok gaf mijn telefoon een temperatuur van -10 graden Celcius aan. En toch waagde ik het erop en stapte met 3 lagen kleding op mijn mountainbike.

Vanuit ‘s-Hertogenbosch ben ik richting de Vughterheide vertrokken. Daar heb ik ruim een uur genoten van van besneeuwde bossen en heide. Maagdelijk witte paden en poedersneeuw zoals dat maar zelden in Nederland ziet. Onderweg heb ik een paar keer de tijd genomen om foto’s te maken.

Alle paden ronde de Vughterheide waren bedekt met een witte winterdeken

 

Alhoewel het ijs nog niet overal veilig is er hier al wel een poging gewaagd het ijs te betreden.

 

Ook het Nationaal Monument Kamp Vught is omgeven door een dikke laag maagdelijke sneeuw.

4

Het water van de rivier de Aa is veranderd in ijs, maar nog niemand heeft een poging gewaagd te schaatsen, zelfs de eenden niet.

Rivier de Aa, de Bossche Broek en het voormalig paleis van justitie

mijn werkpaard

 

 

LET OP: VANAF 24 FEBRUARI ZAL DIT WEBLOG VERHUIZEN NAAR WWW.FIETSENREIZEN.NL