Loop een willekeurige boekhandel binnen en er liggen al snel een stuk of tientallen verschillende fietsgerelateerde tijdschriften in de rekken. Wie gaat zoeken op internet komt vervolgens ook nog eens tientallen magazines tegen. Ik heb een selectie gemaakt van de in mijn ogen beste fietst- en mountainbikemagazines.

1. Fiets

Fiets is een blad dat zich richt op prestatiegerichte  mountainbikers en wielrenners. Het blad geeft technische informatie, maar ook meer informatie over wedstrijdvoorbereidingen

Logo Fiets-magazine

2. Wielerrevue

Dit blad richt zich op mensen die graag naar een wielerwedstrijd kijken. Er is veel ruimte voor nieuws, uitslagen en spellen waarmee de stand en uitslagen voorspelt moeten worden.

3. bikefreak-magazine

Bikefreak heeft mountainbikers als doelgroep. Er is aandacht voor nieuws uit de sport, techniek, routes en elke uitgave wordt er aandacht besteed aan een mountainbikevereniging.

4. mountainbikeplus

Ook Mountainbike Plus heeft als doelgroep de mountainbiker. Is wordt aandacht besteed aan techniek en wedstrijden. Daarnaast wordt er bijzonder veel aandacht besteeds aan 24-uurs races.

5. wielerland

Wielerland is gericht op zowel de sporter als de sportkijker. Er is veel aandacht voor de verschillende grote rondes en klassiekers. Daarnaast is er ook veel aandacht voor de medische aspecten van het fietsen. Naar een magazine en een website heeft wielerland elke zaterdag om 16:30 op RTL 7 een televisieprogramma. De presentie van dit programma is in handen van Michaal Boogerd, meer informatie is te vinden op www.rtl.nl/sport/wielerland/.

6. Oppad Biking

Op pad biking richt zich op vakantiefietsers en mountainbikers. Er is vooral aandacht voor materieel en de techniek daarachter, maar ook bijzondere bestemmingen komen aan bod.

7. FietsactiefDe muur - wielertijdstrift

Fietsactief richt zich op de recreatieve fietsen. Mensen die op een zondagmiddag de polders en bossen induiken om te genieten van het landschap. Het blad en de website richten zich vooral op fietsroutes(al dan niet ingestuurd door lezers).

8. De Muur

De Muur is anders dan alle andere bladen in dit overzicht. Meer dan de andere bladen beschrijft De Muur de emotie van de wielersport. In dit blad wordt het wielrennen op een literaire wijze beschreven.

9. Bicycling

Bicycling is een Brits blad dat alles dat met sportief fietsen te maken heeft belicht. Er wordt aandacht besteed aan techniek, voeding, fietsroutes en nog veel meer.

10. Procycling

In Procycling komen de wielrenners aan het woord. Er is veel plaats voor interviews met bekende wielrenners. Daarnaast worden transfers en anders nieuwtjes uit de wiellerwereld uitgebreid belicht.

Meer lezen: