De benen zijn geschoren en de fiets is gepoetst. De trainingen zitten erop en ik weet al wat ik aan ga trekken. Overmorgen zal ik op mijn racefiets stappen om 150 kilometer door het Limburgse land te maken. Tijd voor de laatste loodjes.

Al anderhalve week van tevoren zat ik te kijken op weerplaza.nl. Wat voor weer zal het worden. Uit welke richting komt de wind en zal de zon schijnen. In die anderhalve week heb ik alle weertypes gezien. Van zwaar bewolkt, windkracht 5 en een temperatuur die niet boven de tien graden uitkomt tot het huidige weerbeeld.Tussen alle drukte door heb ik woensdag de tijd gevonden om mijn pakketje bij de boekhandel op te halen. Voor de Amstel GoldRace heb ik twee 750 ml Elite bidons besteld en armstukken. Ik denk dat ik deze heel goed kan gebruiken met een vertrek om 9 uur en waarschijnlijk flinke opklaringen in de middag.

Na wat gepiel vanavond en gisteravond is ook mijn fietst klaar. De ketting is gesmeerd en mijn zadeltas is gemonteerd. De remmen zijn gecontroleerd en het frame gepoetst. Er kan nu toch niets meer misgaan?

Ook over de profkoers op zondag wordt steeds meer bekend. Evans moet de wedstrijd missen vanwege een blessure en Cancellara is een keer outsider in plaatst van favoriet. Landbouwkrediet maakte vandaag haar selectie bekend en van favoriet Robert Geesink verscheen vandaag een filmje over zijn training op Rabosport.nl. Kortom, google Amstel Gold Race en je bent een avondje zoet met lezen.