De meest opvallende figuren in het wielerpeloton zijn de sprinters. De zijn vaak groot en fors en sommige van hen hebben een wel heel bijzonder karakter.

5. Mark CavendishMarcel Kittel

Als hij wint is het een aardige jongen, maar als hij verliest is hij niet te genieten. Gelukkig wint hij bijna alles en kennen we hem dus vooral als een aardige jongen.

4. Gerrit Schulte

Misschien wel de bekendste wielrenner uit Den Bosch. Zijn bijnaam ‘le Fou Pédalant’, ofwel de fietsende gek zegt eigenlijk al genoeg. De Tour de France heeft hij nooit uitgereden, maar hij wist wel ooit de derde positie op het WK te behalen. Niet de beste sprinter, maar wel een naam die niet mag ontbreken.

3. Marcel Kittel

De Duitser rijdt momenteel bij de Shimano-Gaint ploeg en weet heel wat wedstrijden te winnen. Maar dat is niet hetgeen wat opvalt. Zijn opvallende kapsel en sympathieke voorkomen.

2. Peter SaganMario Cipollini
Hij heeft iets flamboyants en ondeugends. Tijdens de huldiging van de Ronde van Vlaanderen kneep hij een miss in haar billen en veroorzaakte zo een rel. Daarnaast is hij bekend vanwege de weelies die hij maakt bij het passeren van de finish.

1. Mario Cippolini (Mooie Mario)
Geen enkele sprinter viel zoveel op als Mario Cippolini. Deze Italiaan verscheen al eens als Julius Ceasar aan de start maar ook tijdens tijdritten wist hij vaak de aandacht naar zich te te trekken. En niet alleen op de weg is hij een bijzonder figuur, maar ook thuis.

 

Meer lezen: