Na een bloedhete zaterdag besloot ik op een wat minder hete zondag naar Zeeland te rijden voor het passeren van de Tour de France. Het gebeurt immers niet ieder jaar dag de Ronde van Frankrijk door Nederland komt. 

Het plan was om bij Port Zélande de auto neer te zetten om daar de reclamekaravaan en het peloton te zien passeren. Vol goede moed vertrokken we vanuit Den Bosch richting Zeeland. Onderweg begon het steeds harder te waaien en licht te regenen. Op de Volkerakdam voelde ik de winde in de zijkant van de auto beuken, hoe moeten de renners zich wel niet gevoeld hebben. Over provinciale wegen naderde we steeds Ouddorp, maar zagen we ook steeds meer omleidingen. Ouddorp hebben we nooit gehaald, de vele omleidingen maande ons tot stoppen bij een viaduct waar nog meer auto’s geparkeerd stonden. Later bleek dat geen slechte keuze.

Tour de France in Zeeland

Viaduct over de N57 t.h.v. Stellendam

Rond twee uur parkeerde we onze auto aan de kant van de weg. De eerste auto’s uit de Tourkaravaan passeerden een half uur later.

Tour de France in Zeeland

Etixx Quickstep auto

De Tour de France in Zeeland

Merchandise auto

Ongeveer iedere 10 minuten kwam er een merchandise auto voorbij die vervolgens voor een paar minuten stopte. Na de eerste auto’s trokken we naar een veldje waar de Tour de France op een groot scherm werd getoond. Langzaam pakte donkere wolken zich samen boven het veld met het grote scherm en waar een dj’s de menigte in beweging probeerte te krijgen. De Tour de France in Zeeland

Na een flinke regenbui kwam de reclamekaravaan voorbij.

Na een storm van bontgekleurde auto’s en vrachtwagens is het weer even rustig. Het wachten op het wielerpeloton is nu echt begonnen. Zo af te toen komt er weer een ploegenauto voorbij, maar na een half uur wachten zie we eindelijk de eerste renners van het poloton in de verte.

Tony Martin in het Groen, Daniele Benatti met nr 43 en Kwiatkowsky in het wit.

Jens Debuscche en Andre Greipel(Lotto Soudal)

Uit elkaar getrokken peloton met Armindo Fonseca(206)

Meer foto’s vind je hier.