De Bourgogne is een prachtige streek om op de fiets te verkennen. Het is prachtig fietsen langs de wijngaarden en de Saône. Op een van de laatste dagen van mijn vakantie fietste ik met een vriend een rondje door de omgeving. Daarnaast zal ik ingaan op een andere mooie route in de Bourgogne. 

Rondje Bourgogne

Op een van de laatste dagen van de vakantie in Frankrijk pakken De Bourgogne is een prachtige streek waar je over relatief vlakke paden kunt fietsen langs wijngaarden en zonnebloemvelden. De vele kleine dorpjes die we onderweg tegenkomen maken het romantische beeld helemaal af. Wij fietsen eerst door de omgeving van de camping om vervolgens de fietsroute langs de Saône naar Tournus te nemen. Vanuit Tournus fietsen we vervolgens rustig terug naar naar onze camping. Met de Fietstijden.nl applicatie heb ik de route bijgehouden.


Grotere kaart weergeven

Voie Verte

In de buurt van onze camping lag nog een andere mooie fietsroute. Een Voie Verte van Chalon sur Saône naar Mâcon langs prachtige wijgaarden en over veel schaduwrijke fietspaden. Het mooie van de Voie Vertes is dat ze volledig vrij zijn van gemotoriseerd verkeer(zie de grote routes op de kaart). Op besproken route liggen een aantal prachtige bezienswaardigheden zie absoluut de moeite waard zijn. Zo kom je langs Cormartin waar je een prachtig Barok kasteel vindt met een tuin die absoluut de moeite waard is. Ongeveer 13 kilometer verder kom je langs de stad Cluny, in deze stad vind je de resten van een gewoeste abdij. Op dit moment is met druk bezig met het in oude glorie herstellen van deze kerk. Tot slot vind je tussen Cluny en de eindbestemming in Mâcon ligt de langste fietstunnel van Europa. De Tunnel Du Bois Claire was ooit een spoortunnel maar zorgt er tegenwoordig voor dat fietsers een flink aantal hoogtemeters kunnen besparen. Je moet er wel rekening mee houden dat het in deze 1,6 kilometer lange tunnel erg fris kan zijn.

Fietsroutes in de Bourgogne

Meer Frankrijk: