Een stedentrip op de fiets wordt steeds populairder. Een stad verkennen op de fiets wordt steeds veiliger, is goedkoop en ook nog eens gezond. 

Als je in Europa op stedentrip gaat is de stad verkennen per fiets niet het eerste waar je aan denkt. Maar steeds meer grote steden maken hun binnenstad fietsvriendelijk. In een eerder artikel over bikesharing liet ik al zien dat veel steden al de mogelijkheid bieden tot het huren van een fiets. Veel lokale overheden zijn bezorgd over de koolstofdioxide uitstoot en proberen vervuilende auto’s uit de binnensteden te weren en milieuvriendelijk fietsen naar de binnenstad te lokken. Veel grote steden maken fietsen voor toeristen aantrekkelijk door openbaar fietsverhuur aan te bieden. Openbaar fietsverhuur biedt een aantrekkelijk alternatief voor de metro of een taxi. Een stedentrip doorbrengen op de fiets wordt steeds aantrekkelijker door de aanleg van steeds meer fietspaden en de beschikbaarheid van huurfietsen.

De volgende infographic , gemaakt door Momondo , voorziet je van een aantal feiten , statistieken en informatie over de 5 grote Europese fiets-steden – Londen, Parijs , Berlijn , Amsterdam, Berlijn en Nice. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

infographic_bikes