Er zijn mannen die hun fiets zelf op gaan halen in Italië. Die rijden 2000 kilometer om te zorgen dat hun stukje liefde netjes in Nederland aankomt. Ik ging mijn Gaint Cadex ook ophalen, maar dan net op een andere manier.

Gaint Cadex ophalen in Aalten

Geen Toscaans dorpje met olijfbomen en wijnvelden. Geen strada bianchi of italiaanse zon. Nee, niets van dat alles. Ik ging mijn fiets ophalen in een klein dorpje in het oosten van Nederland. Tegen de duitse grens ligt het dorp Aalten. Amper 13.000 maar wel de woonplaats van Rabo renner Robert Geesink. Onderweg waande we ons overigens op bepaalde stukken met een beetje fantasie in het buitenland. De Veluwe die boven Arnhem uitsteken en het glooiende landschap in Twente. Niet zo glooiend als Noord-Frankrijk maar het had Duitsland kunnen zijn.

Na een autorit van ongeveer anderhalf uur parkeerden we onze auto voor een strook rijtjeshuizen. Aanbellen was niet nodig, de voordeur werd open gedaan door de man die ik tot dan alleen digitaal had gesproken. Na een korte kennismaking en een kop koffie was het al snel tijd om de fiets te bezichtigen. Een prachtige volledig met de hand(en met het hart) samengestelde en opgebouwde fiets. Ik was al verkocht toen ik de foto’s zag maar toen ik de fiets in het echt zag wist ik meteen dat het hen ging worden. Een half uurtje later had de fiets van eigenaar gewisseld en zaten we weer in de auto terug naar huis. Het wielerseizoen kan gaan beginnen.

Gaint Cadex

Gaint Cadex met Shimano Tiagra

Gaint Cadex

Vooraanzicht; de aero zadelpen is goed te zien

Gaint Cadex

De Tiagra achterderailleur

Gaint Cadex

Gaint Cadex

Opbouw:

Frame: Giant Cadex (carbon)
Voorvork: Raceface (carbon)
Headset: Pro
Stuurpen: Raceface
Stuur: Profile Design Dromo
Zadel: Fizik Pavé Sport CX
Zadelpen: Profile Design (carbon)

Shifters: Shimano Tiagra
Voorderailleur: Shimano Tiagra
Achterderailleur: Shimano Tiagra
Cassette: Shimano Tiagra
Remmen: Shimano Tiagra
Crankstel: Stronglight (compact 50/34)

Wielen: Stylus Racing

Meer lezen: