In het verleden heeft Fietsenreizen.nl een aantal keer aandacht besteedt aan mensen die fietsen voor het goede doel. Maar je kunt ook op een andere manier fietsen voor een betere wereld. Het Solar Cycling Project is een mooi voorbeeld. Dit project heeft tot doel om een zonnefiets te ontwikkelen die efficiënt genoeg is om ons dagelijks leven te veranderen. 

De elektrische fiets is sterk in opkomst. Steeds meer mensen kiezen voor een fietst met trapondersteuning. Met een elektrische fiets blijven ouderen mobiel en is het ineens wel rendabel om naar het werk te fietsen. Maar toch kleeft er nog een groot nadeel aan deze vorm van vervoer. De levensduur van de accu is beperkt en zodra de accu leeg is moet je met een relatief zware fiets toch thuis zien te komen.

Solar Cycling Project

De S-Bike van het Solar Cycling Project moet dit probleem verhelpen. De zonnecollectoren in de wielen van de S-Bike(waar de S voor staat mag je zelf bedenken) producen zoveel energie dat je naast een motor voor de trapondersteuning ook je iPod op kan laden en een navigatiesysteem van energie kan voorzien. De Techniek achter de S-Bike is ontwikkeld in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven en daarmee ook nog eens gedeeltelijk een Brabants product.

Sun Trip

Om de kracht en de ongekende mogelijkheden van de S-Bike te demonstreren neemt The Dutch Solar Cycling Project in 2015 deel aan de Sun Trip. Een fietsrace van 8000 kilometer die start in Milaan en finisht in Astana. De Sun Trip is echter alleen een demonstratie van de mogelijkheden van deze fiets. Uiteindelijk moet deze fiets de manier waarop wij ons dagelijks voortbewegen gaan verduurzamen.

ASN Bank Wereldprijs 2014

Het Solar Cycling Project dingt mee aan de ASN Bank Wereldprijs 2014. Stemmen voor dit prachtige project kan nog tot vrijdag op deze pagina.