Komende zomer doet Kim Peters samen met Team Aerofitt mee aan Alpe d’Huzes. Het doel is om zo veel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding en voor onderzoek naar deze ziekte. Op Fietsenreizen.nl doet ze haar verhaal. 

Door Kim Peters van Team Aerofitt

Al meer dan een jaar geleden zijn wij, Team Aerofitt, deels bij toeval en deels door Sportcentrum Aerofitt bij elkaar gekomen met het ‘idee’ om de Alpe d’Huzes te gaan fietsen. Een aantal van ons aanvankelijk om de prestatie van de tocht en ik beken dat ik er één van was. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en zijn we allemaal omgeslagen! Wanneer je zo druk bent met organiseren van een dergelijk event, ga je helemaal openstaan voor het uiteindelijke doel. En dat is niet dat we 3,4,5 of 6 keer die berg gaan beklimmen, maar dat we geld inzamelen voor KWF.

De Alpe d’Huez wordt sinds 2006 (06-06-’06, dat is natuurlijk geen toeval) één keer per jaar omgetoverd tot de Alpe d´HuZes. Samen met duizenden andere mensen gaan wij de uitdaging aan om deze beruchte berg zes keer op één dag  te bedwingen. Dit doen we onder het motto ‘Opgeven is geen optie’, want als je wordt getroffen door kanker heb je ook geen andere mogelijkheid dan doorgaan.

32 miljoen euro

Het doel van het beklimmen van de Alpe d´HuZes is geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Vorig jaar is er door allerlei acties van de renners en sponsoren, maar liefst 32 miljoen euro bij een gebracht.  Het is natuurijk het doel dit jaar nog meer geld in te zamelen. Van dit geld gaat 100% naar onderzoek er is namelijk een strikt antistrijkstokbeleid.

6 Juni 2013

Op de zesde van de zesde volgend jaar ga ik proberen zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen. Samen met acht vrienden ga ik deze uitdaging aan en dat doen we niet zomaar. We doen mee om samen aandacht te vragen en geld op te halen voor onderzoek naar de verschrikkelijke ziekte kanker.

Buiten de prestatie en het inzamelen van zoveel mogelijk geld om, hebben alle teamleden ook nog persoonlijke redenen om te fietsen. Zoals teamlid Wietze en zijn vriendin; teamcaptain Corrie. Zij  hebben vorig jaar al respectievelijk 4 en 3 x de Alpe d´Huez bedwongen. Bevangen door hitte en tijdgebrek, hebben zij niet 6 x de berg kunnen beklimmen, dat was eigenlijk het uiteindelijke doel van Wietze. In die tijd had de moeder van Wietze al vele chemo´s en bestralingen ondergaan. Dé reden waarom hij aan dat event deelnam. Dit jaar op 19 september is zijn moeder overleden. Wat een motivatie en eerbetoon aan zijn moeder om Alpe d´Hues aankomend jaar wel 6 x te trotseren. Als ik het iemand gun dan is het hem wel.

Beweegredenen

Mijn redenen om mee te doen is de overwinning op mezelf, niet altijd de `faal´angst te hebben om iets wel of niet te halen, maar er gewoon blind in stappen en ergens voor te gaan. Maar de grootste reden om mee te doen, is wel mijn moeder. Ook zij kreeg de diagnose kanker, borstkanker wel te verstaan. Na operatie, chemo´s en bestralingen is zij er weer helemaal bovenop gekomen. Nooit heb ik in die tijd gedacht dat mijn moeder eraan zou overlijden, maar dat was niet terecht. Kijk maar naar de moeder van Wietze… Dat zijn dingen die heb je niet voor het zeggen.

Sponsor Team Aerofitt

Die rotziekte blijft een loterij en hoewel ze tegenwoordig veel kunnen om kanker te overwinnen heb je nu vandaag de dag nog steeds een dosis geluk nodig.

Team Aerofitt, gaat deze uitdaging aan en dat doen we om samen aandacht te vragen en geld op te halen voor onderzoek naar de verschrikkelijke ziekte kanker.

Op Twitter en op webpagina van Team Aerofitt vind je meer informatie.