De Tour de France 2014 gaat op zaterdag 5 juli weer van start. Het peloton start vanuit Engeland met 3 etappes in Groot-Brittannië. De eerste drie ritten zijn vlakke ritten door o.a. Londen waar veel kansen liggen voor sprinters. In tegenstelling tot andere jaren is er dit jaar niet gekozen voor een Proloog als eerste etappe. De 101e editie van de Tour de France bestaat in totaal uit 21 etappes waarin het peloton ruim 3650 kilometer zal afleggen.

Naast Engeland doet het Peloton ook België aan. Vanaf de vierde etappe is het peloton terug in Frankrijk om via Bretagne koers te zetten richting het noorden. Via Lille wordt er koers gezet richting Ieper om op 9 juli een echte kasseien etappe te rijden. Deze etappe gaat grotendeels over het parcours van Parijs-Roubaix. Met name de klassementsrenners hebben deze datum met rood in hun agenda omcirkelt. Niet om op deze dag toe te slaan, maar vooral omdat ze bang zijn om al in de eerste week een achterstand op te lopen op de concurrentie.

Vanaf de tweede Tourweek komen de eerste bergetappes in zicht. In de Alpen staan er diverse bergetappes op het programma Opvallend is dat dit jaar Alpen-klassiekers Alpe D’huez en de Mont Ventoux niet worden aangedaan. Na de Alpen gaat het peloton via de Provence richting de Pyreneeën waar vermoedelijk de Tour beslist zal worden. Hier staan 3 bergetappes op het programma. Na een afsluitende tijdrit (de enige dit jaar!) wordt er koers gezet richting Parijs waar de traditionele finish op de Champs-Élysées is.

CYCLING TOUR DE FRANCE 2007