De jaarlijkse Heide en Duinentocht van Toerclub Vlijmen is inmiddels een vaste afspraak in de agenda van menig mountainbiker. Deze unieke veldtoertocht trekt jaarlijks honderden mountainbikers uit heel Nederland en België. Op zondag 8 november kunnen er vanuit Vlijmen drie prachtige en unieke routes verreden worden.

De drie bijzondere routes lopen door gebieden van Natuurmonumenten die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor mountainbikers. De 25 kilometer route is bij uitstek geschikt voor gezinnen, kinderen en minder geoefende mountainbikers. De 40 en 50 kilometer routes zijn er voor mountainbikers die een echte uitdaging zoeken. Toerclub Vlijmen heeft alles uit de kast gehaald voor de mountainbikers die een uitdaging zoeken.

Deelnemers worden echt in de watten gelegd met twee uitgebreide verzorgingsposten langs het parcours, een bewaakte fietsenstalling, de mogelijkheid om je fiets af te spuiten en er zijn nog veel meer redenen om op 8 november naar Vlijmen te komen. En dat vinden we niet alleen zelf, de NTFU heeft een Heide en Duinentocht gewaardeerd met 2 van de maximaal 3 sterren.

Dit jaar hebben we een nieuwe start- en finischlocatie. Op het terrein van de Vlijmense Boys vind je een ruime fietsenstalling, afspuitplaats en uiteraard een gezellige kantine waar je na afloop kunt genieten van een hapje en drankje.

Ook dit jaar is er weer een voorinschrijving. Door je van tevoren in te schrijven voorkom je gedoe met geld en inschrijfformuliertjes. Je hoeft alleen je NFTU-pas of barcode te laten scannen en vervolgens mag je op je fiets springen. Bezitters van een NTFU pas kunnen daarnaast eenvoudig inschrijven middels het Scan & Go systeem. Laat je NTFU-pas scannen, betaal en Go! Eenvoudiger kan dus niet!

Onderweg staat fotografen die foto’s maken van de deelnemers en dat heeft in het verleden prachtige plaatjes opgeleverd. Diezelfde foto’s kun je al een aantal dagen na het evenement gratis downloaden(houd de website in de gaten voor alle informatie).

In het kort:

  • Op zondag 8 november mogen de deelnemers starten tussen half 9 en 10 uur ’s ochtends.
  • De start en finish zijn bij De Vlijmense Boys, Sportpark De Hoge Heide 8, 5251LA Vlijmen.
  • Een bijzonder en uniek parcours wat deels door de gebieden van Natuurmonumenten loopt.
  • Deelname kost 5 euro en NTFU/KNWU leden betalen 4 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen. Jeugd tot 16 jaar betaalt 2 euro voor deelname.
  • Voorschrijving mogelijk via inschrijven.nl
  • De veldtoertocht van Toerclub Vlijmen is voor iedereen; jong, oud, getraind en ongetraind.
  • Twee keer bevoorrading onderweg met onder andere sportdrank en koeken.
  • Bewaakte fietsenstalling en fietsafspuitplaats bij start en finishlocatie.
  • Mogelijkheid om te douchen na afloop.

Dus trek je mountainbike of crossfiets uit de schuur en kom op 8 november naar Vlijmen!

Kijk voor meer informatie op: www.toerclubvlijmen.nl/veldtoertocht