Na een paar dagen en dan is het weer tijd voor Alpe d’Huzes. Dan zal het Nederlands grootste goededoelenactie voor fietsers weer plaatsvinden. Verspreidt over twee dagen zullen duizenden fietsers een of meerdere keren de Alpe d’Huez beklimmen. Deze Alpencol staat al jaren bekend als goedendoelberg. De actie voor het KWF kankerfonds is dit jaar op vele manieren te volgen.

Webcams

Op 6 en 7 juni zullen 4 webcams de fietsers vastleggen tijdens hun beklimmingen. De beelden van de webcams zijn live te volgen op live.opgevenisgeenoptie.nl , op deze website zijn ook de tussentijden van de renners en de twitterfeed te vinden. Zowel bij de start als voor en na de finish staat er een webcam. Daarnaast staat er een webcam in bocht 7. Deze bocht wordt ook wel de Nederlandse bocht genoemd, oranje supporters kleuren deze bocht oranje als de Tour de France over deze bocht komt. Waarom is me een raadsel, kan iemand me het uitleggen?

Knooppunt Kranenbarg

Alpe d’Huzes is niet alleen via het internet te volgen. Op de radio wordt ook al weken aandacht besteed aan deze actie. Radio 2 programma Knooppunt Kranenbarg volgt vanaf half mei 31 fietsers uit het Brabantse dorp Prinsenbeek die de Alpe d’Huez en of meerdere keren of gaan fietsen. Daarnaast kunnen teams via de hotline(035-6719660) hun sponsoractie promoten. Tot slot heeft het programma ook nog radioreportages gemaakt die absoluut de moeite van het beluisteren waard zijn.

Televisie

Ook het medium televisie besteedt aandacht aan Alpe d’Huzes. Op donderdag 7 juni zendt de NOS op Nederland 1 een programma uit dat gewijd is aan dit evenement. In dit programma zal ook de tussenstand bekend worden gemaakt. Daarnaast zend de NCRV vanaf 28 mei dagelijks om 19:30 een reality-serie uit over een groep vrienden die onder begeleiding van Leontien van Moorsel trainen voor hun sponsortocht.

Toerclub Vlijmen

Jos van Leeuwen van Toerclub Vlijmen zal op 6 juni proberen om de Alpe d’Huez 3 keer te beklimmen. Meer informatie over Jos en zijn actie is te vinden op  zijn eigen actiepagina. Op deze pagina is het meteen mogelijk om een donatie te doen.